У Києві триває святковий Марш жінок, приурочений до Міжнародного жіночого дня, на який зібралося близько півтора тисяч учасниць. Про це передає видання «Фокус».

Повідомляється, що марш стартує з Михайлівської площі і спуститься на Поштову площу. Активістки, які організували захід, заявляють, що їх головна вимога - ратифікація Україною положень Стамбульськой конвенції, що передбачають покарання винних у домашньому насильстві, зокрема, щодо жінок і дітей. Наша країна підписала конвенцію ще в 2011 році, але не ратифікувала її.

Крім того, організатори хочуть звернути увагу громадськості на випадки сексуального, економічного та інших видів насильства, яким піддаються жінки в нашій країні.

Фото: «Фокус»
Фото: «Фокус»

Фото: «Фокус»
Фото: «Фокус»

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: «Фокус»
Фото: «Фокус»

Однак, поряд з активістками, які виступають за права жінок, на площі зібралися кілька десятків представників радикальних сил - "Права і Порядку", "Правого сектора" і "Християнського фронту". Вони проводять власний захід - "Марш проти абортів". Крім тематичних плакатів і прапорів, вони принесли з собою символічну труну фемінізму, яку встановили тут же, на Михайлівській площі.

Нагадаємо, гільйотина та свиняча голова: українці оточили НБУ і виставили жорсткий ультиматум.

Як повідомляв портал Знай.uа, поліція жорстко розігнала мітингувальників під НБУ.

Також портал Знай.uа писав, навіщо НБУ і Рожкова придумали "легенду" з приватизації держбанків.