Сьогодні, 4 березня столицю огорнув густий туман. Але мало хто замислюється, що окрім поганої видимості це явище надзвичайно небезпечне для здоров'я.

Про це повідомляє інформаційний портал "РБК- Україна".

Туман досить часте явище для України, він виникає в наслідок зіткнення різнотемпературних повітряних потоків, посилених підвищеною концентрацією частинок пилу і викидів авто. Експерти впевнені, що в такому разі туман, може негативно позначитися на здоров'ї.

Чим небезпечний туман?

За словами терапевта Олени Топалової найбільше від туману в Києві (а саме від надлишку вологи) можуть страждати люди, у яких є захворювання дихальної системи.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами експертів, туман змушує людей хандрити. Адже через зменшення кількості світла навколо люди часто впадають в депресію.

Туман в Киеве, фото Знай.uа

"Сітківка ока вловлює і аналізує "подразник" і передає сигнали в центральну нервову систему, і організм виробляє хитромудрі корекції, пристосовуючи організм до тих чи інших світлових умов", - відзначає фахівець.

Також лікар каже, що в умовах раптового туману можуть включатися механізми "примусової синхронізації", які покликані допомогти організму налагодити своє існування в умовах магнітної бурі або збою типових біоритмів.

Туман в Киеве, фото Знай.uа

Олена Топалова радить утриматися від прогулянок під час туману, щоб не накликати хандри. Але все ж таки є кілька груп людей яким прогулянки під час туману невправки будуть корисними. До цієї групи можна віднести наприклад, астматиків, яким показане вологе повітря. Але для цього краще вибратися на природу - подалі від міського смогу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, синоптики розповіли, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що на початку березня варто очікувати опадів, а з середини першої декади місяця очікується сильний вітер.