Лютий 2020 у Києві увійшов в топ самих теплих зимових місяців починаючи з 1881 року. Метеорологічна зима в столиці так і не настала, зате вже з 10 лютого в місті почалася весна.

Цей лютий в столиці був зовсім не «лютим». За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура лютого в Києві становила + 2,5 ° С, що на 6,7 ° С ,що вище кліматичної норми.

Лютий 2020 зайняв 4 позицію серед найтепліших з 1881 року. Найхолоднішим днем місяця була субота, 8 лютого, коли мінімальна температура опустилася під ранок до мінус 8,4 ° С. А найтеплішим днем стало неділя, 2 лютого, коли максимальна температура піднялася після полудня до +10,7 градусів. До того ж, цей місяць побив ще один із температурних рекордів 15 лютого кияни пережили саму теплу ніч за останні 140 років. У столиці через потепління навіть почали розпускатися квіти. А пішов 2019 рік став найтеплішим за всю історію спостережень у Києві - всі 12 місяців були тепліше норми.

фото по темі, скріншот з відео

Також вперше за 140 років спостережень у столиці метеорологічна зима так і не настала, а вже 10 лютого розпочалася метеорологічна весна. Опадів за місяць випало 46 мм, що співпало з кліматичною нормою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

А ось, календарна весна в столиці почнеться з прохолодної погоди. Будуть и дощі,і вітер, місцями сонячно. І температура буде "пригати" під свій настрій.

Нагадаємо, раніше Ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Ранок, Київ, кава - ласкава весна надихне на душевну вечірку 3 березня

Також «Знай.ua» писав, що В Україні оголошено штормове попередження, які регіони під загрозою