Маріїнський парк (Печерський район)

Це парк знаходиться навпроти будівель Верховної Ради і Маріїнського палацу. Він тінистий, з акуратними газонами, петляючими алеями і великою кількістю лавок. Дерева та чагарники, висаджені не строгими лініями, відчого зелений масив виглядає природним.

Також у парку встановлено пам'ятник символу Києва – каштанам, на Алеї кохання – кілька гіпсових авангардних статуй, а поруч з фонтаном Термена – пам'ятник Анні Ахматовій.

У Літньому театрі регулярно проходять безкоштовні концерти.

Одна з головних і найбільш романтичних локацій парку – Міст закоханих (малий міст Патона). Він об'єднує Маріїнський парк з Хрещатим.

Після введення в експлуатацію пішохідного мосту, прогулянковий маршрут збільшився — від метро Арсенальна і до фунікулера.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Маріїнський парк, Великий Київ

Хрещатий парк (Печерський район)

Головний вхід в парк знаходиться на Європейській площі. Він тягнеться вздовж схилів Дніпра.

Ця зелена зона облаштована доглянутими газонами, зручними лавками, брукованими алеями та ігровими майданчиками для дітей. На території парку – шикарний набір пам'яток: Арка Дружби народів, Національна філармонія України, Київський державний академічний театр ляльок і Музей води.

Тут же розташований і пішохідно-велосипедний міст з оглядовими майданчиками та скляними вставками в підлозі. Він з'єднує Хрещатий парк і Володимирську гірку.

Хрещатий парк, Великий Київ

Парк "Феофанія" (Голосіївський район)

Тиша і спокій, столітні дерева, гарний вид на Свято-Пантелеймонский монастир і каскад озер. На території є три цілющі джерела і купальня.

Також є місця для пікніка на галявинах і столики з лавочками і альтанками. Для дітей – спортивні та ігрові майданчики.

В цьому парку за 200-250 грн можна замовити екскурсію. Ще поруч є прокат велосипедів.

Вхід на територію платний: 10 грн для дітей і студентів, 30 грн для дорослих, місячний абонемент – 150.

Парк Феофанія, Великий Київ

Парк "Кіото" (Деснянський район)

Тут розташована найдовша в світі алея сакур. У цьому парку можна прогулятися біля маленького озера з дерев'яним містком, подивитися на парк каміння, сфотографуватися біля кам'яної башти-пагоди і посидіти на лавочці.

Парк Кіото, Великий Київ

Парк Партизанської слави (Дарницький район)

Розгулятися є де абсолютно кожному. Більша частина парку – це сосновий ліс з стежками, кілька озер з пляжами, білки, качки і співають птахи, багато лавочок та галявин.

На території є кав'ярні та кафе, столики для посиденьок з друзями та шашликами, містечко атракціонів, дитячі майданчики і колесо огляду.

Є інфраструктура для активного відпочинку – мотузковий парк Seiklar з окремими трасами для початківців та досвідчених екстремалів, "Стежка Здоров'я" протяжністю 5 км для бігунів та велосипедистів, а також тенісні корти, каток та інше.

В парку регулярно проходять змагання, квести та фестивалі.

Парк Партизанської слави, Великий Київ

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що київська Куренівка "позеленіє" до невпізнання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти перетворили колись квітучі парки Луганська у смітник.

Також "Знай.ua" писав, що невідомі викопали у столичному парку "Перемога" цибулини тюльпанів і нарцисів.