У Чорнобильській зоні відчуження вирощують сільськогосподарські культури, які потім потрапляють на внутрішній ринок України. Про це стало відомо зі слів уповноваженого президента з питань земельних відносин Романа Лещенка, зазначає видання "Сегодня".

Зазначаєть, що поля зернових, соняшника, кукурудзи та сої вдалося виявити випадково, завдяки супутниковим знімкам.

Ділянки у першій, другій та третій зоні відчуження належать так званим "чорним" аграріям. За словами чиновника, весь їхній бізнес знаходиться в тіні, а розрахунки відбуваються лише готівкою.

На заражених ділянках вирощують, зокрема, соняшник, який потім використовують для виробництва олії. Небезпечний для здоров’я продукт реалізовують на внутрішньому українському ринку.

Таким чином, через незаконну діяльність "чорних" фермерів можуть постраждати тисячі українців, які споживають продукти, виготовлені з культур, вирощених у радіаційно небезпечній зоні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, які продукти допомагають прискорити метаболізм і швидко спалюють жир.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що пиво може забезпечувати міцне здоров'я і навіть довге життя.