У Києві захворюваність на туберкульоз серед дітей протягом минулого року різко зросла

Про це йдеться у звіті президенту України про результати діяльності Київської міськдержадміністрації за 2019 рік.

Кількість хворих діток зросла на 30% і досягла 140. "У протитуберкульозних закладах Києва в кінці року перебувало близько 9,7 тис. осіб, серед яких тисяча двісті сорок дев’ять хворих на активні форми туберкульозу", - йдеться у документі.

Лікарня, скріншот
Лікарня, скріншот
дитяча лікарня, скріншот з відео

В Україні, за даними з січня по вересень 2019 року, кількість хворих на всі форми активного туберкульозу віком до 14 років становить понад 400 осіб. "За 9 місяців 2019 року, на обліку в закладах охорони здоров’я перебуває 446 осіб віком від 0-14 років, хворих на всі форми активного туберкульозу", - зазначаєть в Центрі медичної статистики МОЗ України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як заявила провідний лікар-інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська, в Україні останнім часом кількість дітей із відкритою формою туберкульозу зросла на 30%.

Хочемо нагадати,що туберкульоз - це інфекційне захворювання, викликане бактерією Mycobacterium tuberculosis. Мікобактерія також відома як паличка Коха, за ім'ям відкривача. Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом, коли хвора людина кашляє чи чхає. Без правильного лікування ця хвороба може бути смертельною.

Нагадаємо, раніше Кір в Україні: як захиститися від небезпечної хвороби

Як повідомляє портал «Знай.uа» Потрібно знати кожній мамі: 5 міфів про дитяче здоров'я, які давно пора розвінчати

Також «Знай.uа " писав, що Гепатити А, В і С: симптоми, лікування, профілактика