Мінімум півсотні станцій київського метро обладнають портативними пристроями для порятунку життя людей, у яких сталася раптова зупинка серця.

У цьому році на всіх 52 станціях столичного метрополітену будуть встановлені автоматичні зовнішні дефібрилятори (АНД або AED) - апарати, з їх допомогою можна буде врятувати життя людині з раптовою зупинкою серця.

Як уточнюють в столичному департаменті транспортної інфраструктури, з початку планували оснастити 19 станцій метро пристроями для запуску серця, але потім було вирішено встановити AED на всіх київських станціях.

Всі співробітники метрополітену в обов'язковому порядку пройдуть навчання по наданню першої допомоги з використанням дефібрилятора. При раптовій зупинці серця лише половині пацієнтів потрібен розряд струму для його запуску, але всім 100% потрібна серцево-легенева реанімація.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зараз проект розпорядження знаходиться на узгодженні в Київській державній міській адміністрації.

Нагадаємо, що AED - це пристрій для рятування людини з простою конструкцією для ураження електрострумом (дефібриляції), у якого сталася раптова зупинка серця. Даний прилад, спеціально призначений для використання людьми без спецпідготовки, але хто пройшов підготовку з надання першої допомоги.

Нагадаємо, раніше У Кличка взялися за київських туристів, - всім по проїзному

Як повідомляє портал «Знай.ua» Чоловік помер у черзі київської поліклініки: лікарі не допомогли, "швидка" їхала півгодини

Також «Знай.ua» писав, що "Моє серце зупинилося": вінничан озброїли життєво важливим умінням