Українці почали отримувати листи й розсилки з повідомленнями про те, що в країні нібито зафіксовані випадки захворювання коронавірусом. Ця інформація є помилковою, стверджують у Міністерстві охорони здоров'я, від імені якого нібито приходять повідомлення.

За даними МОЗ, у країні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання коронавірусом COVID-19. Однак листи з таким змістом отримали деякі медустанови, від імені нібито МОЗ.

Скрін, МОЗ

Всі подібні повідомлення розсилалися з електронної адреси info@moz.gov.ua. У міністерстві зараз встановлюють, хто міг розсилати такі листи, і хто причетний до розпалювання панічних настроїв серед українців. МОЗ назвав подібні дії невідомих осіб «спланованою провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації», а також кваліфікував їх як такі, що загрожують національній безпеці України.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, у Полтавській області почалося зіткнення з поліцією - можуть привезти евакуйованих з Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, на Полтавщину заходить Нацгвардія і Бтри - бійки з поліцією переходять кордон.

Знай.uа писав, українці застрягли в небі під час евакуації з зараженого коронавірусом Китаю, деталі.