У четвер, 13 лютого, на киян чекає хмарний ранок та ясний вечір. З самого ранку буде мрячити дрібний дощ зі снігом, але після обіду він вщухне. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Наголошується, що температура повітря в цей день підніметься до 2-3 градусів тепла, а вночі опуститься до 1 градуса морозу.

Найтеплішим день 13 лютого в столиці був у 1995 році, тоді прогрілося до 10,2 градусів тепла. А рекордно холодною – в 1911 році, тоді мороз досяг 29,1 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 13 лютого, Укргідрометцентр

У православних традиціях у цей день вшановували святитель Микита, затворник Печерський. Наші предки шанували святого Микиту як захисника від пожежі, блискавки та посух. У народі помічали, що якщо вдень 13 лютого на гілках дерев з'являлися голочки інею, то снігопад цієї ночі точно не буде. Якщо сніг все-таки йшов, то знали, що незабаром очікується потепління.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Сильний вітер Микити не обіцяв нічого хорошого – вважалось, що він буде посилюватися і не вщухне, поки не перетвориться на буран. До весни залишилося зовсім небагато, тому сподівалися на те, що бурани і морози на Микити – це вже останні спроби зими повернути собі владу над природою.

Нагадаємо, синоптики розповіли, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.