Жителі столиці почали отримувати платіжки за опалення в 6 разів вищі, ніж за грудень, хоча Кабінет Міністрів обіцяв знизити ціни на тепло.

10 лютого офіційний портал влади Києва повідомив, що в порівнянні з базовим тарифом в січні опалення в столиці стало дешевше на 18%, а гаряча вода - на 16%.

При цьому кияни вже почали отримувати нові платіжки за січень і декого вони зовсім не порадували.

Так, киянин Денис Горохівський повідомив на своїй сторінці в фейсбуці, що згідно їз новою платіжкою в січні йому потрібно заплатити за опалення в 6,24 рази більше, ніж за грудень.

Пришла платежка за отопление за январь. Сумма в 6,24 (!) раза выше, чем за декабрь. Завтра выясним кто это так оху*е, сам поставщик или кабмин. Но кто-то за это должен получить пиз*юлей.

Geplaatst door Denis Gorokhovsky op Zondag 9 februari 2020

Чоловіку довелося їхати і писати скаргу в сервісний центр на вул. Усенка, 3, а потім до керівництва компанії "Євро-Реконструкція" (яка займається опаленням) на вул. Хоткевича, 2а. Під час розгляду виявилося, що компанія не встигає вчасно збирати дані з прибудинкових лічильників. Це можна робити з 1 числа місяця, а 5 жителям вже повинні виставити платіжки за комунальні послуги. Однак в "Євро-Реконструкція" катастрофічно не вистачає персоналу - працює всього 3 людини на 1100 будинків. У підсумку вони орієнтуються по віртуальним середніх показників по теплу, а потім виправляють суми в платіжках. Також з'ясувалося, що сім'ї Дениса Горохівського два місяці виставляли суми на значно занижені обсяги тепла, а в січні просто дорахували кошти, яких бракує. Основна помилка "Євро-Реконструкція" була в тому, що фірма не відобразила перерахунок в платіжці, а просто вказала 3490 грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще



В "Євро-Реконструкція" пояснили, що в цій ситуації свою роль зіграв людський фактор. При виявленні помилок потрібно звертатися в саму компанію і її сервісний центр за роз'ясненнями і коригуваннями платіжок. Такі суми можна розбити на 3 місяці і поступово оплатити.

Куди звертатися з питаннями щодо рахунків за тепло:

Сервісний центр обслуговування клієнтів компанії «Євро-Реконструкція». Адреса: вул. Павла Усенка, 3. Телефони для консультацій: (044) 277-6-277
Компанія "Євро-Реконструкція". Адреса: пров. Гната Хоткевича, 2А

Телефон для консультацій: (044) 562-00-05

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Нацкомісії визнали помилку в нових платіжках за газ і зобов'язалися виправити

Як повідомляв портал Знай.ua, у Міненергетики дали чітке пояснення, кого не торкнуться подвійні платіжки за газ

Також Знай.ua писав, субсидіанти масово втратять пільги, кому приготуватися до екстреної перевірки