Цьогоріч зима видалася аномально теплою. Стихія не надто балувала українців снігом та морозами. Через таке аномальне тепло багато звірів у Чорнобильській зоні так в не впали в зимову сплячку.

Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці у Facebook.

Зима цьогоріч дуже тепла, тому такі зимосплячі звірі, як борсуки та єнотоподібні собаки так і не заснули й вільно розгулюють зоною відчуження. По всій території біосферного заповідника можна помітити сліди диких тварин. Щоправда, не зустрічаються, мабуть, тільки сліди ведмедя. Але рідкісну рись можна зустріти гарантовано.

Тепла зима розбудила тварин у Чорнобильській зоні

Але все одно найбільше слідів у заповіднику - зайців, їх тут чимало. За їхніми слідами можна встановити і місця спарювання, й переслідування зайцями самиць.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Коли ж спокійно посидіти у надвечірніх сутінках, то можна побачити і справжні турнірні бої між самцями. А вже в березні в зайцевих народяться малята", – зауважили в заповіднику.

Тепла зима розбудила тварин у Чорнобильській зоні

Нагадаємо, що з-за збільшення кількості випадків, коли тварин закривають у підвальних приміщеннях житлових будинків, чоловіка з душею Робін Гуда запідозрили в бажанні творити добро.

Як повідомляв портал "Знай.ua", жінка, яка планувала відвідати Ухань на початку цього місяця, подякувала собаці за те, що вона пережовувала паспорт і скасувала її поїздку до міста, ураженого коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, що в селищі Борова, що на Харківщині, бродячий пес напав на 14-річну школярку і жорстоко покусав.