Під Києвом, в селі Морозівка Баришівського району, священик УПЦ МП прилюдно образив сім'ю загиблого захисника Донецького аеропорту, вигнавши їх з храму. Про це стало відомо з повідомлення "Армія.Inform".

За словами матері кіборга Дениса Поповича, в день народження сина вона хотіла поставити свічку за упокій його душі, і відправилася з родичами в церкву. Однак священик навідріз відмовився пускати їх у храм, назвавши її сина "братовбивцею". Денис Попович загинув 22 січня 2015 року, відстоюючи опорний пункт "Зеніт" біля ДАП.

Жінка зізнається, що слова священика боляче ранили її, а для священнослужителя вся родина Героя тепер – особисті вороги, тому що Попович пішов воювати за Україну і віддав за неї життя.

Фото: Армія.Inform.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

«Раніше я не розуміла різниці між патріархатом... Головне - віра в Бога. А церква - лише місце, куди можна прийти за духовним натхненням. Зараз же наша сім'я для священика - вороги, тому що мій син захищав Україну», - зазначає жінка.

Всі родичі Поповича настільки ображені на попа УПЦ МП, що всерйоз задумуються над тим, щоб побудувати нову церкву в селі – зараз вони змушені їздити в сусідній населений пункт або в столицю, щоб замовити панахиду по загиблому. У Героя залишилися дружина і двоє синів, які на момент загибелі батька були зовсім маленькими.

Мати Поповича звернулася за допомогою до президента Володимиру Зеленському, який пообіцяв розібратися у ситуації, що склалася.

Нагадаємо, страшне диво війни: новонароджений малюк допоміг встановити особу загиблого на Донбасі батька.

Як повідомляв Знай.uа прощайте, прапорщики: Зеленський схвалив закон про військові звання в армії.

Також Знай.uа писав, рясу замінив камуфляж, а куріння — кулемет: як на Донбасі священик Україну захищає, відео.