Лук'янівське СІЗО в Києві може стати музеєм. Про це стало відомо зі слів міністра юстиції Дениса Малюськи, під час ефіру на «Обозреватель ТБ».

На думку чиновника, під майбутній музей можна відвести деякі старі корпуси, а інші – демонтувати.

«Там є старі будівлі, які за своїм призначенням будувалися ще в 19 столітті», - розповів міністр, зазначивши, що в старих корпусах ніхто не продумував необхідні інженерні рішення – водопостачання і каналізацію.

«Їх краще віддати під музей, тому що там утримувалися Грушевський, Винниченко, Петлюра. Краще музей робити, але ніяк не сучасну в'язницю», - заявив чиновник.

Однак поки що зносити знамените СІЗО тільки планують. Першим кроком буде ремонт тих будинків, які ще придатні для експлуатації, і їх подальше використання.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Є окреме приміщення для перебування жінок, окремо для дітей, окремо є будівля для загального змісту. Там камер небагато, але достатньо сучасні», - зазначив Малюська, додавши, що стіни старих будівель роз'їдає грибок, а камери переповнені.

В майбутньому Лук'янівське СІЗО все ж розформують, а землю під ним продадуть.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про новому дивиться Лук'янівського СІЗО: що відомо про Кирила Островського, що фігурували в ДТП.

Як повідомляв Знай.uа, Ольга Фреймут втратила близьку людину в страшному ДТП: "Вона була неземна".

Знай.uа писав, підняв на вуха весь Київ: "мінера" столичного мосту не посадять у в'язницю, названа причина.