В ніч на 19 січня з кранів жителів Києва потекла вода, освячена на «Київводоканалі». Про це розповіли в прес-службі підприємства.

Отримали «благодать додому» не всі кияни, а тільки ті 75% споживачів, які отримують воду з Деснянської водопровідної станції. Там було проведено освячення ємностей з водою Преосвященнійшим Лаврентієм, єпископом Васильківським, вікарієм Київської митрополії та протоієреем Петром Ландвитовичем, настоятелем храму Блаженного князя Ярослава Мудрого (Теплої Софії).

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Фото: «Київводоканал»

Крім того, були освячені цистерни, якими «святу» воду розвезуть всім бажаючим по столиці:

  • в 8:30 – біля собору Софії Київської, що на вулиці Володимирській, 24,
  • в 9:00 – біля церкви Первоверховних апостолів Петра і Павла на вулиці Стеценка, 14,
  • в 10:00 – на житловому масиві Оболонь, на вулиці Прирічній, 5а,
  • в 14.00 - в Гідропарку, біля храму.

Як повідомляв портал Знай.uа Хрещення Господнє – це один з найважливіших релігійних свят у році. Відзначають 19 січня. За переказами, саме в цей день 30-річний Ісус Христос був охрещений Іваном Святителем.

Також портал Знай.uа писав, що необхідно зробити свято 5 січня, яке відзначали ще наші предки.