У неділю, 19 січня, жителі столиці надовго зануряться в похмуру і хмарну атмосферу. Опадів не передбачається, повідомили фахівці на сайті Sinoptik.

Погода покаже, що повітря промерзне до 1-2 градусів морозу, а вночі температура повітря опуститься нижче 3 градусів морозу.

найтеплішим цей день у Києві був в 2007 році, тоді стовпчики термометрів показали цілих 9,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1942 році, до 23 градусів морозу.

За православним календарем сьогодні, 19 січня, відзначають Хрещення Господнє, воно ж - Богоявлення. Вважалося, що по тому, якою буде погода у цей день, можна судити, яким буде майбутнє літо.

Якщо день буде холодним і сонячним, то літо буде сухим і спекотним. Похмурий, похмурий і сніжний день обіцяв урожайну осінь. У народі вважали, що чим тепліше день Хрещення, тим густіше пшениця і ячмінь. Доброго врожаю також чекали, коли небо покривалось синіми хмарами, а снігопад йшов великими пластівцями.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Якщо на річці лежав міцний лід, а вночі було чути, як він скрипить, то говорили, що весна буде пізньою і холодною.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.