Повітря над Києвом знову перетворилося в отруйну суміш диму, чадного газу та туману – смог. У зв'язку з цим мешканців столиці закликали не використовувати особисті автомобілі без особливої необхідності. Відповідне звернення опубліковане на сайті КМДА.

Наголошується, що столична Центральна геофізична обсерваторія імені Срезневського зафіксувала підвищену концентрацію шкідливих речовин в повітрі над Києвом.

У КМДА нагадали, що знизити кількість чадного газу в повітрі допоможе тільки обмежене використання особистого автомобільного транспорту: киян закликають пересісти на метро, трамваї та тролейбуси. Особливо сильно це впливає на якість повітря в години пік, коли автомобільний рух у столиці стає в рази активніше.

За даними лабораторії, в столичному повітрі перевищено середньодобова концентрація діоксиду азоту та діоксиду сірки. Самі гразные місця в Києві - Бессарабська площа, Деміївська площа, бульвар Лесі Українки.

При цьому синоптики попереджають, що метеорологічні умови в столиці «сприяють накопиченню шкідливих часток у повітрі». Полегшити ситуацію могли б опади, заморожування або посилення вітру.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щоб поберегти здоров'я, столичним жителям краще уникати жвавих автомобільних шосе, менше провітрювати приміщення і пити більше чистої води.

Нагадаємо, що отруйний смог захоплює України: які області опинилися у небезпечному полоні.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайшов скарб в тарілці: чоловікові казково пощастило під час вечері, шанс один на сотні тисяч.

Також портал Знай.uа писав про те, що улюблениця мільйонів дізналася про свою хворобу в прямому ефірі.