Погода у Києві 16 січня очікується хмарна і бессолнечная. Стихія готує киянам день без опадів, передає сайт Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься до 1-3 градусів тепла, вдень опуститься до нуля градусів вночі.

Найтеплішим цей день був у 1989 році — до 7,1 градусів вище нуля. Найхолоднішим — у 1943 році, тоді морози досягли 24,6 градусів.

Погода в Україні 16 січня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, у цей день вшановується один з найважливіших для християн пророків – Малахій.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вважалося, що пророк «відповідає» за напоумлення тих, хто страждає від нестримної меланхолії. Раніше вважали, що схильність до цього стану – душевна хвороба, а не частина темпераменту. Тому такої людини намагалися «напоумити» і повернути в суспільство для активної діяльності. І допомоги в цій справі просили у пророка.

Погоду віщувало велика біла хмара на небі – якщо воно з'являлося, то близько хурделиці і заметілі. На Малахію помічали, якої погоди чекати в березні. Дощі обіцяли мокру весну, морози і сніг – урожайний рік.

Якщо на небі показувалося сонечко, то весна буде ранньою і теплою, а сніг розтане без водопілля.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.