19 січня весь Православний світ відзначатиме одне з найголовніших церковних свят, Хрещення Господнє. У цей день прийнято пірнати в ополонку, такий ритуал приносить здоров'я на весь рік. Щоб уникнути нещасних випадків київські рятувальники навчатимуть громадян, як правильно проводити ритуал купання на Водохреща.

Ілюстративне фото


В старовину занурення в ополонку, було релігійним обрядом, і перед цим віруючі просили благословення у священика. В сучасному світі такий ритуал проводять просто з метою оздоровлення

16 січня рятувальники ДСНС Києва разом з рятувальниками КМДА навчатимуть громадян, як правильно проводити ритуал купання на Водохреща. Водолаз-рятувальник на власному прикладі продемонструє, як безпечно і правильно занурюватись на Водохреща.

Також киянам розкажуть при яких показниках здоров’я можна занурюватись в крижану воду, а кому слід утриматись.

Київські рятувальники запрошують всіх охочих 16 січня на вулицю Прирічна, 5 (Оболонська набережна, навпроти церкви) о 10:00.

Нагадуємо, що нещодавно київські пожежники створили незвичайний корпоративний календар на наступний рік.

Як повідомляв Знай.uа , День святого Миколая 2019: як відсвяткувати з дитиною, куди піти і афіша в Києві.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також Знай.uа писав про феєричному відкритті головної ялинки і не тільки: що чекає на киян у День святого Миколая.