У середу, 15 січня, на киян чекає похмурий ранок, на зміну якому прийде не менш похмурий день. Проте вже до вечора хмари на небі розійдуться. Дощу або снігу у цей день не очікується, пообіцяли на сайті Sinoptik.

Температура повітря у світлий час доби перевищить 3-5 градусів тепла, а вночі похолодає до одного градуса вище нуля.

Непередбачувано теплим цей день в столиці був у 1975 році, тоді повітря прогрілося до 8 градусів вище нуля. А неймовірно холодно – у 1943 році, коли похолодало до 25 градусів морозу.

Погода в Україні 15 січня, Укргідрометцентр

Згідно православним святцям, 15 січня шанують святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафима Саровського. У цей день прийнято було готуватися до Курячого свята: чистити курника, підмазувати їх стіни і дахи смолою, змішаної з травою дев'ясил – щоб птаха не хворіла.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Якщо на небі до вечора виднілися сині хмари, значить, близько зміна погодних умов. Помічали погоду і по рогах молодого місяця якщо вони гострі і їх чітко видно, то день буде вітряним. Говорили, що січень хурделиці не товариш – незважаючи на морози, заметілі в цьому місяці бувають рідко. Тому Водохресні свята, що починаються з 19 січня, проходили щодо безвітряної атмосфері, але зі злими морозами.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.