У Києві, у Голосіївському районі, був помічений лось, що розгулює вулицями. Фотографії тварини, яка крокує столицею, опублікували на сторінці пабліка «Типовий Київ» у соціальній мережі Facebook.

Коментатори відзначають, що цього лося в Києві бачать не вперше – він і раніше забрідав у столицю, і не тільки на Голосіївку, але й на Лису гору.

Взимку минулого року з метою зловити тварину і вивезти в ліс її намагалися зловити фахівці столичного зоопарку. Залучали до упіймання лося команду з порятунку тварин і місцевих активістів, однак хитра тварина щоразу вправно тікає від переслідувачів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Скрін: соцмережі

Kyiv Animal Rescue Group пояснили, що підготовка до затримання тваринного займає деякий час – ловцю після отримання повідомлення потрібно підготувати транспорт, зброю для пострілів снарядів зі снодійним, зібрати препарати і відправитися за місцем виклику. В середньому це затягується на 1,5-2 години.

За цей час лось встигає зникнути: його ніде не спостерігають постійно, він швидко змінює локації. Свідки його прогулянок встигають повідомляти про лося вже після того, як тварина зникла з виду. Тому киян просять відслідковувати переміщення тварини і повідомляти, де воно знаходиться, в Kyiv Animal Rescue Group.

Нагадаємо, кажани захопили австралійський штат

Як повідомляв портал Знай.ua летючі миші виявилися поліглотами

Також Знай.uа писав чому летючі миші б'ються об скло