У неділю, 12 січня, кияни з самого ранку насолодяться яскравим сонечком. Але вже ближче до вечора хмари знову зберуться на небі, попередили на сайті Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 1 градуса тепла, а вночі незначно похолодає – до нуля градусів.

Надзвичайно тепло у цей день в столиці було в 2005 році, тоді прогрілося до несподіваних 9,2 градусів вище нуля. Незвично холодною - в 1950 році, коли столиця змерзла від 27 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 12 січня, Укргідрометцентр

У православних святцях 12 січня – день, коли згадують святу Анісію. Наші предки називали її «Зимової Анисией», або «Анисией Желудочницей». Прийнято було в цей день готувати страви з свинячих шлунків, а також різати гусей. Нутрощі забитої худоби використовували для передбачення того, який далі буде зима: гладка і рівна селезінка обіцяла сувору погоду. Якщо в середині печінки спостерігалося потовщення, то морози почнуться ближче до другої половині зими. Широкий кінець печінки ближче до очеревині – попереду мінлива погода, з відлигами і морозами.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вважалося, що цього дня зимова погода повинна встановитися остаточно. 12 січня – своєрідний екватор зими, природа потроху повертала на весну.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.