У Києві орудують шахраї, які обманом виманюють у довірливих громадян останні копійки. Про це розповіли в паблике «Київ Оперативний».

За словами очевидця, до консьєржа одного з столичних будинків підійшла незнайома жінка і розповіла «слізливу історію»: про те, що вони з чоловіком-моряком набрали кредитів, і тепер він йде в рейс, а кредити оформлені на чоловіка, і «потрібно вносити чергову плату». Жінка поскаржилася, що втратила документи чоловіка по дорозі в банк, але тому, хто знайде їх готова заплатити 500 доларів. Вона залишила свій номер телефону і з такою ж історією зайшла в інші під'їзди прилеглих будинків.

Через деякий час у хату зайшов чоловік, який нібито знайшов пакет з документами і був готовий їх повернути, але тільки за винагороду.

Довірлива жінка-консьєрж зателефонувала «постраждалої» і повідомила про знахідку. Та заявила, що ловить таксі і їде забирати документи. Чоловік обурюється і каже, що йому ніколи чекати власницю документів, і вимагає виплатити винагороду зараз. «Постраждала» просить заплатити за знахідку, а вона, коли приїде, «поверне гроші і віддячить за допомогу».

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Фото: «Київ Оперативний»

В результаті консьєрж погоджується допомогти, виплачує чоловікові кругленьку суму, і чекає «постраждалу». Звичайно, після цього телефон жінки більше не відповідає, а чоловіки і слід прохолов.

З п'яти хат, де орудували шахраї, на їх вудку попалися консьєржі трьох будинків. Загальний «улов» склав близько 10 тисяч гривень.

«Шахраїв було двоє: чоловік і жінка. Вона: середнього зросту, близько 40 років, шапка зі світлим бубоном, темний кожушок, темні джинси, темні чобітки, окуляри, чорне каре. Він: трохи вище середнього зросту, близько 40 років, коротка темна-синя куртка, темна осіння молодіжна шапка з лейбою на лобі, темні штани, кросівки Nike зі світлою підошвою, невелика темна сумочка», - пишуть у паблике.

Можуть пересуватися на синьому автомобілі марки Skoda Fabia універсал.

Нагадуємо, що у грудні клієнти “ПртиватБанку” почали скаржитися на необґрунтоване списання грошей з їх рахунків під час операцій, пов'язаних з обміном валют.

Як повідомляв портал "Знай.іа", перед Новим роком в Україні активізувалися аферисти: які схеми використовують шахраї.

Також "Знай.іа" писав, що аферисти атакували безробітних українців: пропонують "кращі" вакансії, виманюючи останні гроші.