Порушення і зловживання, допущені під час будівництва київського мосту, що з'єднав парки “Хрещатий” і “Володимирська гірка”, який відкрили для пішоходів до офіційного дозволу на експлуатацію, продовжує цікавити правоохоронців. Про це пише видання KV.

Як наголошується, 4 грудня 2019 року Печерським районним судом було видано дозвіл слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України вивчити документи, що знаходяться у володінні Київської міської державної адміністрації, а саме – в рамках справи №757/63228/19-к.

Нагадаємо, в ГСУ службових осіб КМДА та комунального підприємства “Інженерний центр” підозрюють у зловживанні службовим становищем, яке призвело до величезних втрат грошей з бюджету. На думку слідства, проектант ТОВ “Проектні системи ЛТД” і будівельник ТОВ “Спецавто-Строй” використовували фіктивні фірми. Однак дані, необхідні для спростування або підтвердження таких припущень, підлеглі столичного мера Віталія Кличка надати слідчим відмовилися.

Разом з тим міст був відкритий без офіційного дозволу експлуатаційної комісії, а це значить, що міська влада майже два тижні ризикували життями городян заради можливості "пропіаритися" на його відкритті.

Джерело: KV

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з матеріалами справи, 4 липня 2019 року ГСУ НП відкрило кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 205-1 КК України (внесення в документи, які подаються для проведення держреєстрації юрособи або фізособи-підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 2 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі); ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Раніше Знай.uа, писав, що Кличко пообіцяв киянам відкрити багатостраждальний Шулявський міст.

На сайті Знай.uа писали, що Кличко похапцем запустив швидкісний трамвай на Борщагівку, "втомився" слідом за мостами

Крім того, Знай.uа писав про те, що під Харковом міст може обвалитися у будь-яку хвилину.