У п'ятницю, 10 січня, в Києві буде хмарно. Замість снігу з неба весь день буде морозити дрібний дощик. Таким прогнозом засмутили на сайті Sinoptik.

За даними синоптиків, температура повітря у столиці з ранку буде досить прохолодною, проте ближче до вечора стане тепліше - до 2 градусів тепла.

Найтеплішим цей день у Києві був у 2007 році, коли на градусниках красувалася відмітка в 9,8 градусів тепла.

Найхолодніший день 10 січня був у 1940 році, тоді промерзла до 31 градуса морозу.

Погода в Україні 10 січня, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По православних святцях в цей день, 10 січня, прийнято згадувати про святих з Нікомидії, серед яких - Георгій Побідоносець та великомученик Пантелеймон, а також 10 тисяч невідомих постраждали за віру.

На думку наших предків, по погоді цього дня можна було судити про те, чого очікувати від липня майбутнім літом. Якщо 10 січня мело снігом і гуляли завірюхи, то в липні дощитиме. Іній на скиртах хліба у цей день віщував дощову погоду у літній період.

Якщо вночі небо було чисте, а зорі часто мерехтіли синім вогнем, - до ранку землю скують сильні морози, які не спадуть до самого Хрещення.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.