У четвер, 9 січня, в Києві очікується хмарна погода. З самого ранку небо порадує киян снігом, але ближче до вечора він вщухне. Такий прогноз озвучили на сайті Sinoptik.

За інформацією метеорологів, температура повітря в столиці вдень прогріється до 2-3 градусів тепла, а вночі знизиться до 1 градуса вище нуля.

Надзвичайно теплим цей день в столиці був у 2005 році, тоді термометри завмерли на позначці майже в 9 градусів вище нуля. А надзвичайно холодним – в 1940 році, тоді все промерзла до 29 градусів морозу.

Погода в Україні 9 січня, Укргідрометцентр

Православними християнами в цей день, 9 січня, шанувався святий апостол Стефан. Зазвичай у цей день трималися сильні морози, а земля промерзають «до дзвону».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Помічали, що якщо сніг з неба валив великими пластівцями, то невдовзі потеплішає, а сніг розтане і перетвориться на брудну кашу під ногами. Тепла погода у цей день говорила про те, що з осені не варто чекати гарного врожаю, а вродять зернові культури слабо.

Лисиці активно мышкуют – попереду ще довга і морозна зима, яка не закінчиться приходом календарної весни. Якщо сніг не випав – випаде через 10 днів і лежати ще буде дуже довго.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.