Президент України Володимир Зеленський, який раніше вже висловив співчуття у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані 8 січня, повідомив, що Міністерство закордонних справ готує списки загиблих пасажирів. Вони будуть оприлюднені найближчим часом.

Про це йдеться у офіційній заяві глави держави.

"З'ясовуємо, хто точно сів у літак, щоб не було розбіжностей", - написав президент у Facebook.


Зеленський додав, що наразі на місці подій в аеропорту "Імам Хомейні" знаходяться посол і консул України в Ірані, апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні бортики для відправки в Тегеран по лінії Мзс і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлені, у президента чекають узгодження іранської сторони для відльоту.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також Зеленський підтвердив інформацію джерел, що через трагедію він вилітає до Києва:

"Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висунення неперевірених версій щодо катастрофи офіційними повідомленнями". Термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС по телефону +38 (044) 238 16 57", - додав президент.

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту

Як повідомляв портал "Знай.ua", на відомому курорті розбився вертоліт з дітьми: країна оплакує непоправну втрату

Також "Знай.ua" писав, авіакатастрофа у Казахстані з десятками загиблих: з'явився запис переговорів з пілотами літака