Як відомо, ще напередодні новорічних свят у столиці заборонили використання феєрверків та інших піротехнічних виробів. Однак, це не завадило киянам на повну розважитися та окрасити нічне небо різнокольоровими фарбами. Щоправда, сподобалося це не всім та значною мірою обурило деяких містян, адже заборона була, а реакції на порушення з боку поліцейських не було жодної.

Салют, фото з вільних джерел
Салют, фото з вільних джерел

Наразі ж стало відомо, що правоохоронці попросту не мали повноважень притягати до відповідальності за використання феєрверків. Як пояснили в МВС, рішення про заборону піротехніки приймають міські або сільські ради. Однак, законодавство все одно не надає поліцейським повноважень реагувати на порушення.

Згідно з Адміністративним кодексом, поліція лише стежить за тим, щоб піротехніка продавалася з сертифікатами якості, а відтак, покарати порушників не мають права.

Нагадаємо, що головна ялинка України увійшла до п'ятірки найкрасивіших в Європі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у новорічну ніч ялинки перетворилися на непотрібний "баласт" – торговці кинули сотні зелених красунь посеред вулиць Одеси.

Також портал Знай.uа писав, що у кожному районі Києва облаштовано 15 пунктів прийому хвойних дерев, які запрацювали з 2 січня