У Києві 1 січня буде не менш спекотно, ніж у новорічну ніч: українці відзначать день народження національного героя, провідника ОУН-УПА Степана Бандери, якому в 2020 році виповнилося б 111 років. Про намір провести в центрі столиці смолоскипна хода вже заявили націоналістичні організації.

Як повідомляється, "Марш честі, гідності та свободи" стартує 1 січня о 18:00 в парку імені Шевченка.

У минулому році святкування дня народження Бандери обійшлося без сутичок і пройшло досить мирно. У ході брали участь представники «Свободи», «Правого сектору» і «Національного корпусу».

Додамо, що ім'я Бандери стало прозивним для українців, і багато воліють, щоб їх зі страхом називали «бандерівцями», ніж з зневагою – «хохлами». Російські пропагандистські ЗМІ щорічно і традиційно лякають своїх глядачів факельними ходами радикалів в Києві, представляючи їх як «відродження фашизму» в Україні, хоча все відбувається насправді досить мирно.

Аналогічні заходи заплановані в усіх великих містах України.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, від Бандери до зірваного матчу: Зозуля жорстко розкритикував фанатів Райо Вальєкано після гучного скандалу

Як писав Знай.uа, матч між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо", який відбувся 10 листопада у Харкові, закінчився расистським скандалом.

Як повідомляв портал Знай.uа, фанати "Динамо" зробили офіційну заяву з приводу расизму на матчі з "Шахтарем".