Депутат Київради Людмила Костенко повідомила про намір створити в українській столиці Єдиний електронний реєстр кладовищ. На думку депутата, такий реєстр необхідний для того, щоб полегшити пошук місця поховання.

"На території Києва розміщено 27 кладовищ, однак майже всі вони знаходяться в напівзакритому стані. Тому, жителі міста, у яких і так сталася трагічна подія (смерть близького родича) змушені виконувати важкий і тривалий обсяг роботи з пошуку місця поховання, яке зазвичай виходить за межі міста", – йдеться у тексті звернення.

Кладовище, фото: find-way.com.ua
Кладовище, фото: find-way.com.ua

З цієї причини депутат запропонувала створити Єдиний електронний реєстр кладовищ, де б містилася інформація про плани кладовищ, а саме про сектори, ряди та місця поховання. Також необхідно зібрати інформацію про вже наявні та вільні місця для поховання, календар поминальних днів на кладовищах, інформація про невідомих поховання та поховання відомих особистостей, якими цікавляться туристи.

Людмили Костенко вважає, що така ініціатива допоможе городянам у пошуку місць поховання, а також туристам, які бажають вшанувати пам'ять відомої особистості.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кладовище, фото: rudanske.sharrayrada.gov.ua
Кладовище, фото: rudanske.sharrayrada.gov.ua

Нагадаємо, раніше Майк Помпео їде "на ялинку" до Зеленського: деталі зустрічі президента і правої руки Трампа

Як повідомляв портал "Знай.ua", Клімкін потролив Лаврова на килимі у Трампа: "Душевніше якось було"

Також "Знай.ua" писав, що Шатунова підкосило так, що не впізнає й "Ласковый май": горбиться і ледь дихає, відео