Київ у суботу, 28 грудня, зануриться в мокрий сніг і дощ. Після обіду опади тільки посиляться, повідомляють на сайті Sinoptik.

За словами синоптиків, морозу завтра не варто очікувати – температура повітря ледь досягне 2 градусів тепла вдень і не опуститься нижче, ніж до 1 градуса вище нуля, вночі.

Найтепліше у цей день в столиці було в 1998 році, коли стовпчики термометра показували більше 8 градусів тепла. А найхолодніше – в 1930 році, тоді був мороз в 23 градуси.

Погода в Україні 28 грудня, Укргідрометцентр

Свої іменини 28 грудня святкували Елевферии. Вважалося, що в цей день можна дізнатися, якою буде погода у березні. Якщо лив дощ, то і весь березень дощитиме. Якщо стояв туман, березень буде вологим і теплим. А якщо сонце світило – весна буде ранньою, без дощів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Якщо з ранку тримався сильний мороз, а надвечір раптом відчутно теплішало, то основні морози ще попереду, розслаблятися не варто. Якщо хмари збилися в одну купу і «зачаїлися» в небі, то незабаром погода зіпсується остаточно. З лісу чути крики сови – наближається заметіль. Якщо вночі небо вкрите яскравими зірками – чекайте морозів.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.