Вперше за 33 роки, що минули після аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в покинутому місті Прип'ять була встановлена справжня новорічна ялинка. Про це розповів кореспондент " Знай.ua".

Як стало відомо, встановили ялинку на площі перед будівлею, яка колись була палацом культури "Енергетик". На відкриття першої в Прип'яті новорічної ялинки приїхали уродженці цих місць, яким довелося покинути місто через катастрофу, що забрала тисячі життів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: Знай.ua

Колишні мешканці постраждалого міста привезли з собою ялинкові іграшки і свої фотографії, якими прикрасили дерево до свята. Вони згадали, яким було місто до аварії, і вшанували пам'ять тих, кому так і не судилося повернутися на рідні вулиці.

Нагадаємо, що Прип'ять – місто, розташоване на березі річки всього в трьох кілометрах від АЕС. Колись у ньому налічувалося майже 50 тисяч населення, проте після аварії всіх людей евакуювали. Залишилися без речей і даху над головою уродженці Прип'яті і Чорнобиля, їх розселяли по всій Україні, в основному, в інші райони київської області.

Нагадаємо, Чорнобильську АЕС накрили гігантським "ковпаком": як новий саркофаг захистить українців від радіації.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ закохався в Чорнобиль: зона відчуження "ожила" під ногами тисяч туристів.

Також портал Знай.uа писав, що у Чорнобильському заповіднику знайшли повні риби браконьєрські сітки.