У ніч на понеділок, 23 грудня, в Києві, на вулиця Ніжинська, 29б загорівся студентський гуртожиток №8 Національного Авіаційного Університету. Також наголошується, що в будівлі не спрацювала пожежна сигналізація.

Пожежа у гуртожитку НАУ

Перше повідомлення про пожежу надійшло о 00:30. Про це повідомили студенти гуртожитку Інформатору.

Так, студент з верхнього поверху Артем розповів, що про пожежу він дізнався з повідомлення в Telegram-месенджері. Коли він відчинив двері, то побачив, що весь поверх оповитий димом. В 00:35 хлопець подзвонив у пожежну службу і сам почав проводити евакуацію.

"Пожежної сигналізації не було, люди з верхніх поверхів самостійно евакуювалися", — поділився Артем.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також мешканці 5 поверху відчули запах диму і швидко вибігли на секцію.

"Сирени не було, навіть не чули криків, що горимо, самі почали стукати по всіх кімнатах і вибігати на вулицю. Евакуаційні виходи були закриті, їх виламували пожежники по прибуттю на місце, коли більша частина студентів вже була на вулиці", - повідомила студентка гуртожитку.

Пожежа у гуртожитку НАУ

За її словами, одну дівчину госпіталізували з отруєнням чадним газом.

Офіційної причини пожежі поки немає, все ще очікується експертиза. Однак студенти НАУ вже висувають свої версії того. Найпоширеніша — те, що на другій секції хтось викинув недопалок в отвір на підлозі, в результаті чого міг загорівся стелю на першому поверсі. Також подібну версію запропонував студент Артем Кравченко.

Думки розділилися. Інші студенти вважають, що проблема полягає в замиканні проводки.

"Алюмінієву проводку провели ще з часів СРСР, і вона не розрахована на навантаження, які є зараз", — поділився студент.

До того ж, мешканці гуртожитку відзначають працівника служби безпеки НАУ, який ризикував своїм життям. Він обмотав голову мокрою футболкою, бігав по задимленим поверхах і виводив студентів. Пожежу ліквідували за 5-10 хвилин.

Скріншот, Telegram

Скріншот, Telegram

В Киеве ночью пылало общежитие НАУ: как студенты спасались из горящего здания

В ночь на 23 декабря в Киеве по адресу улица Неженская, 29б горело общежитие №8 Национального Авиационного Университета. Здание полностью заполнилось дымом, а студентов пришлось эвакуировать.

Geplaatst door Информатор Киев op Zondag 22 december 2019

Нагадаємо, що комісія українського уряду назвала причини пожежі в коледжі Одеси. Відомо, що ця трагедія забрала життя 16 людей, серед яких діти, викладачі та рятувальники.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві в гуртожитку одного з університетів стався спалах, через що довелося евакуювати всіх студентів.

Також портал Знай.ua писав, що курйозний випадок пограбування стався у Росії в Краснодарському краї. Грабіжник-невдаха спробував спалити два магазини.