Погода у Києві 21 грудня буде хмарною. Можливо, ближче до вечора пройде невеликий дощ. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Повітря в цей день прогріється до 9 градусів зі знаком «плюс», вночі буде прохолодніше – до 4 градусів тепла.

21 грудня в Києві незвично тепло було у 1982 році, більше 9 градусів тепла. А набагато холодніше було в 1927 році, нижче 20 градусів морозу.

Погода в Україні 21 грудня, Укргідрометцентр

Згідно з народними повір'ями, 21 грудня відзначали іменини Патапии і Анфіси.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Свята Анфіса завоювала в народі прізвисько «Рукодільниця», так як в цей день молоді дівчата бралися за шиття. Вважалося, що якщо на Патапия гілки дерев покривав іній, то варто очікувати рясний урожай яблук і груш.

Крім того, якщо гілки гнулися під вагою сніг взимку, то влітку вони будуть гнутися під вагою фруктів.

Грім у цей день чули вкрай рідко, але якщо таке траплялося, то знали – варто чекати сильного поривчастого вітру. Якщо на початку зими йде сильний сніг, то на початку літа почнеться сильний дощ. Паморозь – передвіщає сильний снігопад. Якщо спекотним був липень, то в грудні буде морозно.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.