У Києві зафіксували температурний рекорд: вперше за майже півтора століття погодних досліджень повітря 18 грудня прогрілося до 15 градусів із позначкою «плюс». Таку інформацію озвучили спеціалісти Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За їхніми даними, 18 грудня біло зафіксовано рекордну температуру повітря – цілих 15,2 градусів тепла за шкалою Цельсія. Попередній рекорд було зафіксовано 1989 року, проте і тоді було на цілих 3,7 градусів тепла менше.

Поки що показники 18 грудня – найвищі за цей місяць. При цьому середньодобова температура у цей день сягнула 8,2 градусів вище нуля. Цей показник на 2,4 градусів вище за попередній рекорд від 1937 року.

Така температура нормальна для 16 жовтня, але нетипова для середини першого місяця зими.

Крім того, ніч на 19 грудня стала найтеплішою з 1881 року: температура не опускалася нижче позначки у 5,8 градусів тепла, що на 3 градуси більше за попередній рекорд, зафіксований у 1904 та 2015 роках.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Додамо, що 16 та 17 грудня також були рекордно теплими для Києва.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.