У Києві 20 грудня обіцяють хмарний і досить прохолодний день. Дощів не буде, повідомляє сайт Sinoptik.

У цей день температура повітря трохи знизиться, порівняно з показниками напередодні, - до 4-6 градусів тепла. Вночі температура буде приблизно такий же. Вранці над столицею збереться густий туман, який значно погіршить видимість на дорогах.

Найтеплішим 20 грудня в Києві було у 1982 році – 8,9 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1994 році, до 20,8 градусів морозу.

Погода в Україні 20 грудня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди, 20 грудня вшановують пам'ять святителя Амвросія. Раніше вважалося, що на Амвросія закінчувалися головні зимові свята. По погоді цього дня судили, якою вона буде в січні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У мисливців були свої прикмети на цей рахунок: якщо собаки в цей день валяються в снігу, то незабаром почнеться завірюха. У такому разі полювання відкладали.

Також вважалося, що якщо вікна починають «плакати», то скоро знизиться тиск і на вулиці потеплішає. Якщо віконні рами або журавлі над криницями взимку скрипіли - буде відлига. Дим без вітру стелиться по землі - випаде сніг або потеплішає. Коли ліс узимку почорнів, слід чекати відлиги чи бурі.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.