Зима в Києві видалася не дуже холодна, але й без опалення було б не дуже комфортно. Опалювальний сезон у столиці – в самому розпалі, і кияни з жахом чекають платіжок за послугу. Однак є спосіб заощадити – встановити будинковий лічильник тепла. Про це розповіли в КМДА.

Наразі такі лічильники є майже у всіх житлових будинках столиці. У «Київтеплоенерго» стверджують, що це самий ефективний метод для нарахування виплат за використане тепло. При наявності лічильника мешканцям будинків нараховують плату тільки за те, що вони отримали за фактом. Кожен мешканець оплачує спожите тепло, виходячи з площі своєї квартири.

Якщо лічильник є, але не працює, то в платіжці вкажуть «середні нарахування», виходячи з даних минулого опалювального періоду. Це означає, що за опалення доведеться платити стільки ж, скільки «набігало» на початку 2019 року.

Тим мешканцям багатоквартирних будинків, у яких є індивідуальний лічильник тепла, розрахований на квартиру, «докинуть» оплату опалення місць загального користування – під'їзду і підвалу.

В тих будинках, де лічильники ще не встановили, норму споживання тепла встановлює орган місцевого самоврядування. Один раз в місяць цю норму коригують, виходячи з фактичної кількості днів постачання тепла.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, борги за комуналку ростуть з шаленою швидкістю: коли українцям чекати зниження тарифів

Як повідомляв портал "Знай.uа", грудень без опалення: на Львівщині тисячі людей катують холодними батареями, місто на Львівщині залишився без опалення

Також Знай.uа писав, що Сергій Шахов показав, чому українці не в силах платити комуналку: "Прокидаються з думкою і болем"