Погода у Києві 19 грудня очікується тепла і сонячна. Святий Миколай поклав під подушку киянам відмінний день, передає сайт Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься до 9 градусів вдень і до 1 градуса вище нуля вночі.

Найтеплішим цей день був у 1989 році — до 10,7 градусів тепла. Найхолоднішим — у 1994 році, тоді мороз сягав 19,6 градусів.

Погода в Україні 19 грудня, Укргідрометцентр

За народним повір'ями, у цей день вшановують одного з найбільш шанованих православними християнами святих — Святого Миколая. Раніше вважалося, що до Миколи вдарять другі морози, а снігу повинно наместі по даху. Якщо снігу не було, то і трави на весняного Миколу (22 травня) буде мало. «Суди про зиму після Николиного дня», - радили наші предки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Якщо на Миколу наступала відлига, говорили, що це ігри ранньої зими, яка ще не готова приступити до своїх обов'язків.

У цей день прийнято було варити домашнє пиво — воно повинне було вийти особливо вдалим. Потім з цим пивом, хлібом, стравами та піснями тричі об'їжджали довкола села на санях — віталися з зимою. Залишки бенкету віддавали убогим.

Щоб сім'ї супроводжувала удача, на Миколая віддавали всі борги і мирилися з опонентами.

Як повідомляв Знай.uа багато люди дуже бояться высокосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи буде 2020 рік таким страшним чи все це просто забобони.

Також Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, який вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура, розповіли астрологи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, кому пощастить раніше піти на пенсію. Також деякі пенсіонери можуть отримати підвищену виплату. У нашій статті ви дізнаєтеся про всі нюанси.

Ще Знай.uа писав, що прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, якою буде сума державної допомоги при народженні дитини у 2020 році. Всі надії батьків канули в лету.