Скульптурна композиція, що зображує братів Кия, Щека, Хорива і їхню сестричку Либідь, знову привернула до себе увагу киян і гостей столиці: новими нарядами. Бронзових малюків засновників Києва нарядили до зимових свят, передає «Інформатор».

Вигляд маленьких дітей на Поштовій площі, вимушених голими мерзнути на холодному вітрі, настільки зачепив київських журналістів, автора скульптурної композиції Володимира Журавля і компанію «Текстиль-Контакт», що всі разом вони ввели традицію шити їм тематичні костюми до свят. Вперше пам'ятник одягли в зимовий одяг у 2018 році.

Цього разу маленькі засновники столиці отримали традиційні українські строї в золотих і блакитних тонах, а також теплі хутряні шапочки і кожушки. Не забули організатори переодягання і про аксесуари. Малятко-Либідь побалували шовковою хусткою, а її братам дісталися парчеві пояси.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Фото: «Інформатор».

Раніше скульптури дітей виряджали до Дня захисника України, тоді невідомі роздягли їх, відібравши все, що можна було зняти.

Нагадаємо, що відомий у Вінниці громадський активіст Олександр Шемет закликає городян підтримати його петицію про публічне покарання для вандалів.

Як повідомляв портал Знай.uа під Запоріжжям невідомі поглумилися над історичним меморіалом: мешканці обурені, написи дуже бридкі.

Також Знай.uа писав про те, що в Вінниці, хлопець, у стані наркотичного сп'яніння, прийшов на цвинтар і розкопав руками могилу.