Компанія “Київоблгаз” вважає рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про накладення штрафу у 49 млн гривень необґрунтованим і має намір оскаржити його в суді.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби “Київоблгазу”.

“Я не згоден з безпідставним рішенням АМКУ. Це свідчення некомпетентності державного органу. Дії Антимонопольного комітету створюють негативний фон для газорозподільної галузі та знижують рівень довіри до нової влади. Рішення АМКУ унеможливлює запровадження європейських правил функціонування газового ринку. Компанія буде оскаржувати його в законному порядку”, – заявив голова правління АТ “Київоблгаз” Дмитро Дронов.

Він також зазначив, що приведення обсягів газу до стандартних умов передбачено українським законодавством, зокрема, законом "Про ринок природного газу", Кодексом газорозподільних систем, типовим договором розподілу, а також правилами поставки.

Згідно з цим законодавством, з 2016 року різниця в обсягах, що виникає від приведення газу до стандартних умов, була виключена з витрат операторів ГРС і включена до складу витрат споживачів, що підтверджено відповідними державної наукової експертизами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

“Ми вважаємо, що заборона на приведення газу до стандартних умов порушує принцип єдності вимірювань”, – додав Дронов.