Киянам анонсували зміни, які стосуються тарифікації послуг водоканалу - стали відомі цифри у платіжках, які містяни отримають уже найближчим часом.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Про це повідомили у Київводоканалі.

У повідомленні йдеться, що підприємство запроваджує поквартальні внески для споживачів в багатоквартирних будинках. Ці кошти будуть спрямовані на обслуговування, ремонт і повірку будинкових приладів обліку холодної води.

Відповідні зміни у квитанціях з'являться вже у січні 2020 р. Це буде нарахування за четвертий квартал 2019 р. Плата в середньому буде становити 10-20 грн. і буде залежати від кількості квартир і самих приладів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У 2016 році рішенням уряду з тарифу на воду повністю виключили витрати на обслуговування вузлів комерційного обліку. Більше двох років ми їх обслуговуємо у разі виникнення аварійних ситуацій фактично за свій рахунок. Після затвердження Кабміном методики нарахування внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку ми сформували і затвердили разом з КМДА розмір внесків за кожний будинок. Розмір внесків на обслуговування вузлів залежить від кількості квартир у будинку і будинкових лічильників (у деяких будинках - окремий лічильник в кожному під'їзді). В середньому вартість складає 10-20 грн. на квартиру, а нарахування відбуваються раз в квартал. Протягом року заплатити потрібно всього чотири рази", - відзначив директор розрахункового департаменту "Київводоканалу" Валерій Люлін.

Тому з 1 січня 2010 року киянам доведеться платити за обслуговування водолічильників. До тарифу включили послуги щомісячного огляду, аварійного ремонту, заміну непрацюючих засувок і фільтрів, ремонт водолічильника та повірку раз в чотири роки.

Нагадаємо, що Росія програла війну Україні, "Газпрому" доведеться виплатити мільярди.

Як повідомляв портал Знай.uа, вже цієї зими платіжки українців за комуналку можуть знизитися на цілих 50%.

Також портал Знай.uа писав, кому приходять "космічні" рахунки за комуналку і чому не варто поспішати їх оплачувати.