Під Києвом спецоперація з порятунку пораненого птаха ледь не закінчилася трагедією. Про це розповіли у Команді порятунку тварин у Києві на офіційній сторінці у Facebook.

Як повідомили зоозахисники, постраждалого лебедя виявили мешканці Обухівського району на одному з водоймищ. Птах був наляканий, поранений та виснажений – у його дзьоб та шию впилися рибальські гачки.

При цьому голову та шию лебедя обмотала волосінь, і через це птах не міг ні їсти, ні пити. Однак з першої спроби допомогти постраждалому красеню не вдалося – з останніх сил він зміг перекинути човен та поскидати зоозахисників у холодну воду.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Щоб підійти до змученого птаха, довелося діяти вночі, хоча був ризик, що з переляку він злетить та розіб’ється об землю. Однак залишати його пораненим було набагато ризикованіше.

Команда порятунку тварин у Києві, Facebook

Врешті-решт лебедя оточили у темряві і засліпили ліхтарями. Птах злетів, однак його вдалося посадити на воду і виловити сачком.

Лебедю надали першу допомогу, видаливши гачки, однак його стан був вкрай важким – птаха довелося госпіталізувати.

Нагадаємо, що у місті Буча, що під Києвом, розлючений кіт несподівано напав на господарів, залишаючи на тілі подряпини і сліди від укусів.

Як повідомляв портал Знай.ua, для читачів склали топ-10 найкрасивіших тварин на нашій планеті.

Також портал Знай.ua писав, що в Малайзії помер останній у країні Суматранський носоріг. Як зазначається, самці по кличці Іман було всього 25 років.