Київ 12 грудня чекає похмура і сира погода, яку посилить густий туман. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря не підніметься більше, ніж до 4 градусів тепла, а вночі – до 2 градусів зі знаком «плюс».

Найтеплішим 12 грудня в столиці було в 1965 році – більше 9 градусів тепла, а найхолоднішим – у 1927 році (більше 22 градусів морозу).

Погода в Україні 12 грудня, Укргідрометцентр

У народі в цей день поминали Парамона. Вважалося, що якщо зайці більше не приходять гризти кору з дерев у саду, то найбільш холодна частина зими залишилася позаду. Якщо на снігу з ранку немає заячих слідів, то вже до обіду розгуляється завірюха.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якщо зайці перебираються ближче до житла, то скоро посилиться мороз. Якщо за ніч зайці потоптали весь сніг, значить, в цей день погода буде гарна.

Коли заєць вибирає притулок вище на пагорбі, - наближається негода. Якщо в бурю і заметіль заєць не виходить зі свого притулку, то негода ще триватиме. Зайці довго не змінюють свої шубки навесні - холод затримається надовго.

Нагадаємо, українцям показали фотографії засніжених Карпат.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.