На київському заводі "Радикал" норма випарів ртуті перевищена в 16 раз.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України

На закритому київському заводі "Радикал" залишилися значні обсяги ртуті. Провівши вимірювання випаровування ртуті, зафіксовано перевищення норми від 4 до 16 разів на різних ділянках. Влітку показник сягає 40 разів.

На заводі Радикал норма ртуті перевищена в 16 разів


Варто відзначити, що забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною. Також біля небезпечного заводу побудували два житлових будинки, ще одну будівлю перебудовують під житло. Також тут розташована маса офісних приміщень.

"Першочергове завдання на сьогодні - закрити периметр і обмежити доступ людей до майданчику колишнього гідролізного цеху. На наступному тижні ми домовилися зустрітися з депутатами та знайти шляхи вирішення цієї екологічної проблеми", - заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Абрамовський Роман.

Нагадаємо, що отруйний смог захоплює України: які області опинилися у небезпечному полоні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа , знайшов скарб в тарілці: чоловікові казково пощастило під час вечері, шанс один на сотні тисяч.

Також портал Знай.uа писав про те, що улюблениця мільйонів дізналася про свою хворобу в прямому ефірі.