У Києві 8 і 9 грудня пройдуть масові акції протесту, для участі в яких у столиці зберуться десятки тисяч представників громадських організацій. Про це повідомили в Національній поліції України.

Як стало відомо, охороняти громадський порядок у столиці в ці дні будуть три тисячі силовиків.

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що вже провели зустрічі з організаторами п'яти запланованих мітингів. Усіх їх попереджено, що будь-яке порушення закону – неприпустиме. МВС буде цілодобово моніторити ситуацію і реагувати в залежності від характеру того, що відбувається.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, про проведення чотирьох акцій поліцію попередили Київської міської держадміністрації, ще про одну стало відомо з інтернету – повідомлення про неї поширювали через соцмережі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Сергій Яровий, МВС

"Ми розуміємо стурбованість суспільства. Для України це дійсно важливі міжнародні переговори. Їх не було кілька років, тому це створює певний ажіотаж. Ми… віримо у відповідальність людей, які будуть збиратися під Офісом Президента», - зазначила заступник голови ОП Ганна Коваленко.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський терміново скликав РНБО. Він присвятить нарада зустрічі з Володимиром Путіним, яка відбудеться 9 грудня в "нормандському форматі".

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України Володимир Зеленський призначив мільйонера на важливу посаду на Дніпропетровщині.

Також портал Знай.uа писав, що в Офісі президента Володимира Зеленського відбулася координаційна нарада з підготовки до зустрічі лідерів "нормандської четвірки". На засіданні главою держави було затверджено п'ять варіантів плану по "Л/ДНР".