Не встигли ще майстри повністю облаштувати головну новорічну локацію країни, як тут вже з'явилися охочі підзаробити на святі. Та, якщо до костюмованих персонажів у вигляді звірят на Майдані Незалежності всі звикли, то новоспечений "робітник", що облюбував Софійську площу, викликав хвилю обурень місцевих жителів. Деталі з'ясовували Знай.ua.

"Персонаж" на Софійській площі
"Персонаж" на Софійській площі

"Гнати звідси, поки перед Європою не зганьбилися!"

"Фото з принцом! Фото зі Святим Миколаєм! 3 євро! Хеппі нью є!", – такі заклики чутно, як тільки наближаєшся до святкової ялинки. Проте, підійшовши ближче, бачиш явно не принца: а чолов'ягу у дешевому вбранні із шматків клейонки і тканини та обличчям, більше схожим на звичайного п'яницю.

"Персонаж" на Софійській площі
"Персонаж" на Софійській площі

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Частина перехожих намагається обійти його, а дехто зупиняється, аби сказати пару "лагідних".

"Це – зашквар! Треба його гнати звідси, поки перед Європою не зганьбилися! З перегаром і в дешевій скатертині воно бродить і кидається на туристів…це ж ганьба. Ганьба буде всьому нашому Києву, якщо таких персонажів не прибирати з новорічних майданчиків", – зазначає студент Тарас Ольженко, мешканець Дніпровського району.

"Персонаж" на Софійській площі
"Персонаж" на Софійській площі

"Не втримаюсь – буду викликати патрульних"

Варто зазначити, що, незважаючи на сумнівний вигляд, підзаробити цьому чолов'язі вдається швидко. Тільки при нас за 15 хвилин "роботи" йому вдалося двічі розвести іноземців на 50 грн.

"Персонаж" на Софійській площі
"Персонаж" на Софійській площі

"Я не витримала і підійшла навіть до місцевих робочих, що займаються монтуванням локацій. А вони лише кажуть: "Ми ж не поліція – нехай вони за порядком спостерігають… Але ж згодні з Вами – таких сумнівних персонажів тут не має бути". А я не полінуюся і, якщо завтра він тут теж буде, буду викликати патрульних – все одно я тут поруч працюю", – ділиться з нами мешканка Печерського району Анна Васильчук.

Софійська площа - головна ялинка
Софійська площа - головна ялинка

Слід наголосити, що під час передноворічної прес-конференції організатор новорічних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький повідомив, що цього року велика увага приділятиметься місцевим торговцям, які намагатимуться виходити на головні різдвяні локації. Відомо, що за тим, щоб такі особи не заважали туристам і святковій атмосфері, буде встановлено спеціальне чергування.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.