Для читачів зібрали ТОП самих крутих київських фестивалів.

Фестиваль Іранського кіно

Цей фестиваль змусить поринути в атмосферу східного кінематографа протягом 5 днів.

Тут буде церемонія червоної доріжки, в якій візьмуть участь Іранські та українські актори, режисери, представники Посольства Ірану і керівництво культурного центру України. Потім пройде прем'єра фільму "Махур". Далі — фільм "Русалка" і "Мовчання Ранни".

Фестиваль у грудні

Коли: 3 грудня (з 18:00) за 7 грудня (з 21:30).

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Де: Будинок кіно, Саксаганського, 6

Ціна: безкоштовно.

Фестиваль Загадкова Японія

Тут можна побачити vr-розваги, кіно 360 (полнокупольный кінотеатр) або 3D без окулярів, фантастичні фотозоны і б'юті-зони — з костюмами, мейк-апом і майстрами, які допоможуть вам створити чарівні японські образи. А ще екскурсії, лекції, майстер-класи від знавців Японії, музичні і танцювальні перформанси. Бої самураїв, школа ніндзя, кюдо.

Фестиваль у грудні

Коли: 5 — 12 грудня (з 15:00 до 22:00)

Де: Львівська площа, 8а

Ціна: будні — 200 гривень (дорослий), 150 (дитячий). У вихідні - 250 гривень (дорослий і дитячий). Дітям до 7 років вхід безкоштовний.

Різдвяний Кураж Базар

19 павільйон ВДНГ перетвориться в готель "Grand Kurazh Hotel". У цьому готелі ви можете купити подарунки для рідних, загадати бажання на колінах у Санти або у зіркового Bad Santa, відвідати 40 ресторанів на фуд-корті, випити какао і глінтвейн, відправити листи через пошту Кураж Базару рідним, відвідати майстер-клас з розпису пряників і під вечір насолодитися музикою від оркестру.

Наголошується, що барахолка розділена на "Нове" і "Старе". Вся вона присвячена новорічним подарункам.

Також всі вихідні у кінолекторії Кураж Базару будуть показувати новорічні фільми, такі як "Один вдома", "Як Грінч вкрав Різдво", "Кучерява Сью" та інші.

Серед розваг будуть безкоштовні майстер-класи для дорослих.

Фестиваль у грудні

Коли: 7-8 грудня (субота — неділя) з 12:00 до 21:00.

Де: ВДНГ, Глушкова, 1, 19 павільйон

Ціна: 150 гривень

Choco fest 2019

День чудовою кондитерської, живої музики та шоколаду. Тут будуть торговці шоколадом ремісників, безкоштовні тематичні фотобудки, тематичні персонажі і куточки розповіді, шоколадна ліплення і багато іншого.

Фестиваль у грудні

Коли: 12 грудня (четвер), з 14:00 до 21:00

Де: вулиця Хрещатик

Ціна: безкоштовно

KYIV VINIL MUSIC FAIR

Це регулярний всеукраїнський зліт колекціонерів вінілових платівок, платформа для спілкування колекціонерів, меломанів і аудіофілов. Місія фестивалю — популяризація культури споживання музики в Україні. Оригінальні вінілові пластинки різних років, нові видання, меморабілії, музична література, аксесуари.

Фестиваль у грудні

Коли: 14 грудня (субота), з 11:00 до 16:00

Де: Будинок кіно, Саксаганського, 6

Ціна: безкоштовно

"Виробники мрій"

За два дні фестивалю гості потраплять у світ мистецтва, який буде представлений арт-інсталяціями, картинними галереями, маркетом незвичайних речей і подарунків до Різдвяних свят, лекції, майстер-класами, перфомансами, виступами артистів та діджеїв.

Програма розділена на денну і нічну. З 12:00 до 22:00 в суботу і неділю працюватиме маркет незвичайних речей речей. Серед особливих зон: креативне Beauty-простір і місце декорування старих речей. На території також будуть працювати фуд-корти і велика дитяча кімната. Нічна частина починається з 22:00 на двох танцполах і триватиме до ранку. Серед виступів — сет від резидентів Closer і засновників LOW party діджеїв Plastikk і Markovich.

Фестиваль у грудні

Коли: 14-15 грудня (субота — неділя)

Де: простір PLASTIKWOOD, Поділ, вулиця Ярославська, 57

Ціна: 100 гривень з 12:00 до 22:00 у суботу та неділю (дітям до 14 років – безкоштовно), 200 гривень — у суботу після 22:00.

Новий рік на Софії

У Києві на Софійській площі буде стояти святковий містечко. Цього року тематикою став чарівний світ пригод Лускунчика і його царства.

Між королівствами курсувати казковий різдвяний експрес. Тільки їм можна дістатися з одного королівства в інше. Програма:

  • 14 грудня — відкриття різдвяного ярмарку;
  • 19 грудня — урочисте засвічення ялинки;
  • 25 грудня — католицьке Різдво;
  • 31 грудня — зустріч Нового року;
  • 7 січня — святкова хода звіздарів і різдвяний концерт.

Фестиваль у грудні

Коли: 14 грудня з 10:00 до 22:00

Де: Софійська площа

Ціна: безкоштовно

Новий рік на Подолі

З 14 грудня до 19 січня на вас чекають традиційні святкування та сучасні розваги на Контрактовій площі.

  • 14 грудня — відкриття різдвяного ярмарку;
  • 19 грудня — засвічення ялинки;
  • 25 грудня — католицьке Різдво;
  • 31 грудня — зустріч Нового року;
  • 7 січня — хода звіздарів та народні гуляння.

На Святого Василя, 14 січня, можна щедрувати і слухати виступи фольклорних колективів. А в інші дні на великій сцені пройдуть святкові концерти. Цього року тематикою свята стане опішнянська кераміка. Також буде різдвяний ярмарок; стріт-арт каток, гірка та традиційні розважальні заходи; арт-об'єкти в опішнянської стилі, світлові інсталяції і фотозоні; Резиденція Святого Миколая для найменших відвідувачів.

Фестиваль у грудні

Де: Контрактова площа

Коли: 14 грудня, з 10:00 до 13:00

Ціна: безкоштовно

Нагадаємо, що для багатьох найяскравіші спогади дитинства пов'язані саме з новорічними святами, зокрема, з Днем Святого Миколая.

Як повідомляв портал Знай.ua, свято святого Миколая люблять дорослі і діти. Вважається, що він підкладає подарунки під подушки.

Також портал Знай.ua писав, як відсвяткувати Різдво, в які дні українці відпочивають на свята.