Стало відомо, що в Києві на Контрактовій площі до Дня боротьби зі СНІДом пройшла інформаційно-просвітницька акція. Там розташувалися 3 мобільні амбулаторії, а всі бажаючі могли пройти тест на ВІЛ всього за 15 хвилин, а також отримати консультацію лікаря, і покататися на колесі огляду. Про це повідомляє Інформатор.

Акція Тест під хмарами, Інформатор

Так, в п'ятницю, 29 листопада, пройшла традиційна акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Всі бажаючі могли зробити експрес-перевірку на ВІЛ. Експерти в амбулаторіях брали зразок слини і по закінченню 15 хвилин повідомляли результат. Учасникам також надали квиток на Колесо огляду.

До того ж, на цій акції виступили організатори та представники державних структур, які розповіли, що хвороба — це не вирок і лікарі можуть допомогти. Ця акцію завали "Тест під хмарами", відповідно, все проходило на відкритому просторі.

Акція Тест під хмарами, Інформатор

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Охочих було чимало. Люди шикувалися в чергу, отримували консультації лікарів, інформаційні брошурки і презервативи. За словами одного з організаторів і виконавчого директора Альянсу громадського здоров'я Андрія Клепікова, з початку поточного року у 2,3% громадян виявили синдром імунодефіциту.

"В рамках нашої програми у всіх регіонах України ми протестували 407 тисяч людей, в результаті виявили 9,3 тисячі позитивних результатів. Проте більше 80 тисяч наших співгромадян, які живуть з ВІЛ, про це навіть не здогадуються", — сказав він.

Акція Тест під хмарами, Інформатор

Акція Тест під хмарами, Інформатор

Акція Тест під хмарами, Інформатор

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, скільки за минулий тиждень захворіло українців на грип, і скільки випадків завершилися фатально для пацієнтів.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені виявили, як можна вберегтися від вірусу імунодефіциту, що призводить до захворювання людини на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі у лавах так званої "ДНР" безліч терористів в одному полку захворіли на СНІД.