Сергій Колос Мартинюк, лідер відомої української групи «Фіолет», готовий представити публіці свою першу поетичну збірку. Книгу під назвою «Реп’яхи» презентують у Києві 13 грудня, у книгарні «КнигоЛенд» на Контрактовій площі. Про це організатори заходу розповіли у Facebook.

Збірка Мартинюка побачила світ у видавництві «Фабула». У ній поєднується душевна, майже жіноча лірика з соціальним протестом і чоловічим поглядом на українські реалії.

Для автора це не перша книга – роком раніше в тому ж видавництві вийшов роман Мартинюка «Капітан Смуток», який був визнаний одним із найяскравіших дебютів вітчизняної сучасної прози.

Сергій Колос Мартинюк

Сам Мартинюк визнає, що перший вірш, який увійшов до збірки, було написано понад 25 років тому – в 1993 році. За час, що минув відтоді, багато чого змінилося в його житті: встиг кілька разів змінити місце проживання, одружитися, завести пса, полюбити Київ, організувати гурт. Але весь цей час він не переставав писати вірші.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Колеги музиканта вже оцінили його поетичний дебют. Марина Круть, бандуристка і співачка, зазначила, що вірші Мартинюка підштовхують її «стати тендітною, з розтягнутого светру переодягнутися в сукню», а сам автор «100% у минулому житті був жінкою, тому що так описувати жіночу ауру може або божевільний, або Колос».

На думку учасника групи «Kozak System» Івана Леньо, «вірші Сергія дуже особисті. За їх змістом можна відстежувати його еволюцію відносин з жінками». Музикант додав, що сучасній українській поезії Мартинюк необхідний – «без нього ніяк».

Нагадаємо, українська група ONUKA, очолювана співачкою Натою Жижченко представила новий трек, з рішучим, жорстким і досить психоделічним звуком під назвою ХАЩІ.

Раніше Знай.іа писав про те, що днями світ побачила довгоочікувана прем'єра фільму "Богемна рапсодія" про життя групи "Queen", зокрема - фронтмена Фредді Мерк'юрі.

Також Знай.іа повідомляв, що фронтмен відомого українського рок-гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк під час виконання пісні так познущався, що навіть сцена не витримала.