Мер Києва Віталій Кличко збільшив вартість ремонту Шулявського мосту на третину.

Мер Києва Віталій Кличко - фото Інформ.ua
Мер Києва Віталій Кличко - фото Інформ.ua

Про це повідомляють "Наші Гроші" та публікують факти журналістського розслідування.

Журналісти відзначають, що у жовтні 2019 року вартість договору додатковою угодою збільшилася на 227,67 млн грн. Отже, реконструкція подорожчала на третину і наразі становить 814,52 млн грн.

Шулявський міст у Києві, фото: Вечірній Київ
Шулявський міст у Києві, фото: Вечірній Київ

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Судячи з усього, перевірка закінчилася, і Кличко вирішив знову недоцільно витрачати столичний бюджет. До того ж, кримінальні справи про держзраду і розкрадання коштів при реконструкції Шулявського мосту в Києві ніхто не відміняв", - йдеться у повідомленні акул пера.

Розслідувачі нагадують хронологію епопеї із Шулявським мостом - так у листопаді ТОВ "Північно-український будівельний альянс" отримало 88,52 мільйона з додатково виділених 227,67 мільйона гривень.

До слова, обсяг будівельних робіт за договором не змінився.

Замовник пояснив подорожчання тим, що з літа 2018 року зросли індекс споживчих цін, і ціни на матеріально-технічні і трудові ресурси, а також змінилися діючі нормативи щодо визначення рівня прибутку та адміністративних витрат.

Наголошується, що в цілому на рахунок "Північно-українського будівельного альянсу" за договором перерахували вже 671,96 мільйона гривень.

Варто додати, що раніше Віталій Кличко повідомив, що вартість будівництва Шулявського мосту зросла до 1,05 мільярда гривень через необхідність проведення додаткових робіт на прилеглих територіях.

Нагадаємо, Гончарук назвав, яка в Україні буде мінімальна зарплата.

Як повідомляв Знай.ua, Рябошапка зізнався, що не так зі справою Гандзюк.

Також Знай.ua писав, що Порошенко 16-й раз не з'явився на допит у ДБР.