До найголовнішого свята зими – Нового року – залишається менше ніж 6 тижнів. Незабаром вулиці українських містечок поринуть у сяючу казку. Але яке ж свято без головної ялинки, яку традиційно буде встановлено на Софійській площі в центрі Києва. Тож Знай.ua вирішили дізнатися, коли розпочнеться процес облаштування центральної новорічної красуні.

Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine
Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine

Лускунчик та 4 королівства

Як відомо, відвідувачі головної святкової локації на Софійській площі потраплять у світ Лускунчика та кількох казкових королівств.

"Іграшки-лускунчики з відомими українськими героями-богатирями оберігатимуть оксамитову красуню. Варто зазначити, що ялинка цього року сягне понад 28 метрів. Її прикрасять 800 тематичних іграшок та засвітять понад 4 км різнокольорових гірлянд", – зазначають організатори Folk Ukraine.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Точна дата початку етапу встановлення центральної ялинки наразі поки невідома.

"Облаштування нашої красуні на Софійській площі розпочнеться не наприкінці листопаду, а вже у грудні. Більш конкретна дата, як і подробиці щодо ялинки, стануть відомі трошки пізніше", – повідомили організатори Folk Ukraine.

Практично одночасно з цим процесом стартуватиме і зведення інших частин локації. Відомо, що між 4 королівствами, що розташуються на Софійській площі, курсуватиме новорічний експрес.

Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine
Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine

✨ Королівство подарунків — ярмарок сувенірів та найкращих подарунків до свята.

✨ Королівство смаку — лише найсмачніші страви та напої.

✨ Королівство розваг — казкове місто для дітей. Нескінченні веселощі, атракціони, аніматори, інсталяції та подарунки.

✨ Королівство лайків — численні фотозони на Софійській площі та Володимирському проїзді.

Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine
Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine

Офіційне ж відкриття локації відбудеться 14 грудня.

Ми, в свою чергу, відправимо офіційний запит до прес-служби КМДА, аби дізнатися, скільки цього року зі столичного бюджету буде виділено коштів на святкування 2020 року.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.